Korat

daria2_l_pieni.jpgKorat on hopeansininen, keskikokoinen kissa, jolla on pehmeät linjat ja sydämenmuotoiset kasvot ja pää. Vartalo on keskiraskas, lihaksikas ja jäntevä. Koratilla on huomiota herättävän suuret silmät, joissa on epätavallista syvyyttä ja intensiteettiä. Kasvojen luusto muodostaa silmien yläpuolelle kaaret. Voimakkaat leukaluut ja leuka täydentävät kasvojen sydämenmuotoa. Otsa on leveä ja litteä ja siinä on varsinkin aikuisilla kissoilla sydämenmuotoa korostava syvennys. Rintakehä on voimakas ja antaa erityisesti uroksille voimakkaan vaikutelman. Naaraat ovat usein uroksia pienempiä, mutta niissä on sama vaikutelma voimakkuudesta kuin uroksilla.

 

Koratin turkki on lyhyt, siinä ei ole aluskarvaa ja se on aina väriltään hopeansininen. Jokaisen karvan pää on hopeanvärinen, ns. tipping. Karva on pehmeä ja liukas kuin silkki. Se mukailee vartaloa niin, että hopeanhohde korostaa vartalon linjoja ja liikettä. Vanhoissa kirjoituksissa turkkia kuvataan sanoilla "juuret kuin pilvet ja kärjet kuin hopeaa".

 

Silmät erottavat koratin muista kissoista. Ne ovat täysin avoimet, suuret ja loistavat, jopa ylisuuret kasvoihin nähden. Niissä on erityinen syvyys - kuin silmät loistaisivat sisältäpäin. Loistavan vihreä on toivotuin väri, mutta meripihkan väri sallitaan. Koratin silmien väristä on kirjoitettu "kuin kastepisarat lootuksen lehdellä tai nuorella riisillä". Tämä on täydellinen kuvaus loistavasta syvyydestä joka vaaditaan.

 

Kotioloissa korat on vilkas, kaikkeen osallistuva ja hyvin ihmisrakas kissa. Muiden lemmikkien kanssa korat tulee hyvin toimeen, kunhan se saa riittävästi omistajansa huomiota osakseen. Koratin ääni on varsin erikoinen, sitä on verrattu ruostuneen saranan narinaan. Korat ei kuitenkaan yleensä ole kovin äänekäs kissa kotioloissa.